Cum implementam gamification in managementul sistemelor de performanta?
La varstele timpurii toate sistemele de invatare sunt axate, sau construite in jurul jocului, dar odata cu maturizarea pare ca pierdem din vedere acest instrument fantastic. Invatarea este 90% mai facila prin joc, de ce comunicarea, vanzarea, procesele, managementul performantei nu ar include acest element ca sa valorificam impactul major de scadere a efortului, invers proportional cu cresterea starii de bine ?
Cand Iti place ceea ce faci mereu pare mai simplu!
Ce înseamnă gamificarea?
Managementul performanței este un proces cheie pentru alinierea, dezvoltarea și motivarea angajaților și pentru atingerea obiectivelor organizaționale. Cu toate acestea, sistemele tradiționale de management al performanței suferă adesea de participare scăzută, lipsă de feedback, aliniere slabă și satisfacție scăzută. Sunt percepute ca fiind consumatoare de timp și ineficiente în raport cu timpul alocat.
Gamificarea acestor procese poate duce la colectarea mult mai multor date, la adresarea unor subiecte sensibile, prin creșterea angajamentului, îmbunătățirea motivației și îmbunătățirea performanței implicit. Poate face managementul performanței mai distractiv, interactiv și personalizat, ceea ce poate crește implicarea și angajamentul angajaților față de obiectivele și sarcinile lor.
O creștere a stării de bine, constant într-o perioadă de minim 30 de zile poate crea transferul de la motivația extrinsecă a angajaților la cea intrinsecă. Aceasta etapă oferă provocări semnificative, autonomie, stăpânire, scop și recunoaștere. În plus, îi poate ajuta pe angajați să-și urmărească progresul, să primească feedback în timp util și constructiv, să învețe din greșelile lor și să-și celebreze realizările. Acest lucru le poate îmbunătăți abilitățile, productivitatea și calitatea muncii.
Cum poți gamifica managementul preformației, concret?
Când proiectezi un sistem de management al performanței gamificat, este important să reții că nu există o abordare universală, dar exista un set de borne pe care să le iei în considerare:
Beneficiile exista din mai multe perspective și la mai multe nivele:
1. La nivel personal
2. la nivelul echipei
3. la nivel de companie
Care sunt provocările managementului performanței în gamificare?
Gamificarea managementul performanței nu este lipsit de provocări și necesită o planificare atentă, implementare și evaluare. Este esențial să se respecte autonomia, demnitatea și drepturile angajaților și managerilor. În plus, gamificarea poate fi suprautilizată sau utilizată greșit, ceea ce poate duce la efecte negative. Este important să se echilibreze utilizarea elementelor de joc și a principiilor de proiectare cu natura, contextul și industria sistemului de management al muncii și al performanței.
În plus, gamificarea poate fi respinsă de unii angajați sau manageri care o consideră infantilă sau irelevantă. Pentru a contracara acest lucru, este important să comunicăm scopul și beneficiile jocului și să implicăm utilizatorii în procesul de proiectare și implementare.
Afla mai multe despre importanta GAMIFICATION in business-ul tau din workshopul realizat special pe aceasta categorie din cadrul evenimentului Beyound Evolution+ The Lecacy - vezi detalii AICI
SHARE THIS
COMMENTS
Copyright © 2024 Business Days. Toate drepturile rezervate