Angajații nu mai sunt ”consumabile”, devin Parteneri
De ce sunt toate acestea importante? Pentru că reprezintă viitorul muncii şi doar companiile care se adaptează noilor direcţii înţelegând că trebuie să se schimbe vor supravieţui! Având de ales între organizațiile de tip vechi din Capitalism și organizațiile de tip nou din Talentism, candidaţii de orice generaţie, dar mai ales Millennials, Generaţia Z şi generațiile ce urmează, vor alege cu certitudine noul! Nu există niciun dubiu aici!
Aceste deosebiri punctuale marchează de fapt o schimbare de paradigmă atât de o parte, în mentalul colectiv al celor care muncesc, cât şi de altă, în lumea corporaţiilor şi companiilor care au nevoie să contracteze forță de muncă. Cine vrea cu adevărat să fie ”mic”, insignifiant, neimportant, o resursă, un consumabil? Nimeni! Şi de fapt, este bine aşa, pentru că o lume clădită pe frică şi constrângeri (de tipul… am credit, trebuie să muncesc aici deşi nu îmi place) nu poate produce mai multă valoare adăugată decât produce o bandă rulantă. Iar lumea viitorului are nevoie de creativitate, inspiraţie şi participare voluntară!
Este o paradigmă ce recunoaşte şi îmbrăţişează oamenii așa cum sunt, cu bune şi mai puţin bune, plecând însă de la premisa că fiecare vrea să evolueze, fiecare este o fiinţă talentată şi tot ce are nevoie este să îi fie create condiţiile propice de evoluţie. Companiile învaţă să lucreze într-un mediu în care talentul este motorul care produce valoare adăugată iar angajaţii sunt fiinţe libere şi independente nu instrumente de atingere a obiectivelor organizaţionale, parteneri egali şi de bună credinţă pe principiul win-win. Este un proces prin care este redată şi resemnificată valoarea umană în formă pură, ca atare: oamenii sunt valoroşi doar pentru că sunt oameni!