Calitățile și dezvoltarea unui om bun de vânzări în România
Care sunt ingredientele pentru a reuși în domeniul vânzărilor? Care sunt cele mai importante calități pe care trebuie să le aibă un om bun de vânzări? Acestea sunt doar două dintre întrebările pe care și le pun nu doar cei care vor să intre în domeniul vânzărilor, ci și vânzătorii care vor să se dezvolte. Aflați cum răspund la aceste întrebări oameni câțiva dintre cei mai cunoscuți oameni de vânzări.
Majoritatea specialiștilor în vânzări spun că principala calitate a unui vânzător este că iubește să vorbească cu oamenii.
”Din punctul meu de vedere, două calități sunt esențiale pentru un om bun de vânzări: să îi placă să vorbească cu oamenii în general. Orice fel de oameni – de la portar la CEO, de la taximetrist la contabil. Și să aiba o anumită curiozitate legată de omul căruia vrea să îi vândă, de business-ul acestuia, de provocările și de nevoile lui astfel încât să poată să construiască cea mai potrivită soluție”, crede Adrian Cioroianu, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de vânzări din România.
Adrian punctează faptul că vânzătorii de succes sunt cei care își păstrează curiozitatea și prospețimea: un om de vânzări de succes este cel care are încă acea ”flacără“ în el chiar dacă face vânzări de 5-10-15 ani. Este cineva care știe să se motiveze să meargă mai departe atunci când pe 1 ale lunii o ia de la zero indiferent cât de bun sau mai puțin bun a fost în luna care tocmai s-a încheiat. Care acceptă că mai și pierde câteodată, pentru că nu poate câștiga întotdeauna. Cel mai important este să își dorească să fie cel mai bun”.
Pe de altă parte, Marius Galiceanu, Speaker & Trainer Certificat The John Maxwell Team, crede că un om bun de vânzări ”este atent la nevoile clientului, este animat de dorința de a servi pe ceilalți, are o atitudine potrivită față de companie, produse și oameni, are o atitudine potrivită față de MUNCĂ, mai ales în condiții de stress, are dorința de a performa și își asumă asta, este perseverent și tenace și are abilități de jucător de echipă”.
Marius Galiceanu mai adaugă că nici un om de vânzări nu are voie să stagneze, să se oprească din evoluție: ”Oamenii de vânzări trebuie să-și atingă adevăratul potențial – trebuie să caute un mediu pozitiv, de creștere, care să le mențină motivația, să investească permanent în propria persoană prin cursuri de dezvoltare personală și să-și găsească un mentor, de sfaturile căruia să asculte.
În ce privește recrutorii din zona de Sales, aceștia spun că atunci când caută să angajeze oameni buni de vânzări pentru clienți români, caută oameni care să fie ”închizători” (adică să închidă procesul de vânzare), să fie motivați și dornici să învețe și să se perfecționeze.
Back to top
SHARE THIS
COMMENTS
Copyright © 2021 Business Days. Toate drepturile rezervate