Obiceiurile de muncă și locul de unde alegi să lucrezi sunt relevante pentru a determina cât de eficient ești în managementul timpului.
Managementul timpului, așadar, este un skill pe care îl poate dobândi oricine dacă chiar își dorește.
Gândește-te doar la câte poți face cu tot acest timp pe care îl "câștigi" și cu mult mai puțină anxietate.
Ai putea să:
CUPRINS:
Nu te descurci cu "complexul de vină"
Complexul de vină este adesea întâlnit în rândul antreprenorilor. Ce este acesta, mai exact? Ei bine, este senzația aceea că tu trebuie să faci totul și automat, te simți vinovat atunci când nu reușești să duci sarcinile la bun sfârșit. Trăiești sub credința că a fi antreprenor înseamnă adesea 'a one man show' si că trebuie să fii și om de afaceri și lider și să faci și marketing și finanțe.
Așadar, află că timpul tău este cel mai important lucru pentru tine și că o să salvezi timp și energie plătind pe cineva pentru aceste servicii ca tu să te poți concentra pe ceea ce ai tu de făcut. La finalul zilei, vei avea mai multă energie pentru a petrece timp cu cei care contează cu adevărat, familia. Și vei avea și toate sarcinile duse la capăt.
Cu toții, adesea, tindem să ne lăsăm pradă locului de muncă și să ne dedicăm întru-totul. Nimic greșit în această abordare. Numai că trebuie să fii foarte atent cu nevoile tale omenești pe care nu ar trebui niciodată să le neglijezi. Ia-ți timp pentru tine și pentru ceea ce te pasionează înafara carierei. Poate că vrei să mergi la pescuit sau să faci sport sau pur și simplu, ai vrea o zi de relaxare la spa sau un grătar cu prietenii. Nu te da pe tine de-o parte și fă-ți timp pentru micile bucurii ale vieții.
Care sunt lucrurile cele mai importante pentru tine? Care sunt valorile tale în viață? Ai vrea să mergi într-o vacanță cu familia și tot încerci să planifici asta de luni bune și încă nu ai reușit? Fă-ți o listă de priorități și salvează câte o fereastră de timp zilnic spre împlinirea visurilor pe care le-ai pus mereu pe planul doi.
Back to top
Niciodată dar absolut niciodată, nu trec de trei întâlniri într-o zi. Pentru că dacă aș trece, aș pune mult prea mult stres și nu aș mai fi suficient de clar în ceea ce spun și fac. Și încă o regulă de aur, niciodată dar absolut niciodată să nu mai târziu ceea ce pot face acum, în limita a 30 până la un minut, 30 de secunde până la un minut maxim.
Ionuț Motoi- Antreprenor Valetino
întrebat despre prioritizare
Într-un studiu realizat de Cushman & Wakefield, am aflat că, atunci când oamenii au fost întrebați cum și-ar împărții timpul dacă ar putea alege, 45% dintre aceștia au răspuns că ar lucra în birou, în timp ce 35% au susținut că preferă munca de acasă. Un procent de doar 10% au spus ca ar lucra din cafenele/locuri publice.
În România, chiar și în urma pandemiei, conceptul de muncă din locuri publice nu este încă unul râvnit deoarece majoritatea oamenilor asociază "munca" cu "biroul", fie acesta în clădirea companiei sau în confortul propriei locuințe. Mai multe detalii despre asta în articolul cum munca de acasă afectează creativitatea.
De asemenea, nu trebuie să completezi fiecare task de pe agendă ca să spui că ai încheiat ziua cu bine, unele taskuri pot să aștepte pentru zilele următoare.
La urma urmei, cum spuneam mai sus, tu ești un singur om și din păcate (sau din fericire) nu le poți face pe toate.
Am să menționez acum legea lui Parkinson și anume că "volumul de muncă se extinde oricât pentru a fi completat". Nu o să fie completat niciodată. Cu toții suntem victime influențate de "este doar un e-mail" sau "nu o să dureze mult". Ei bine, înainte să îți dai seama, este ora 21:00 și tu nu ai avut timp nici să iei cina astăzi.
Obiceiurile de muncă și locul de unde alegi să lucrezi sunt relevante pentru a determina cât de eficient ești în managementul timpului.
Sigur că poți lucra de acasă, dar poate că ți-ar lua mai mult timp să ajungi din locul în care stai până la întâlnirea aceea importantă de la prânz, decât dacă ai fi fost la birou sau viceversa. Poate că ai putea lucra din cafeneaua în care ai două întâlniri astăzi, în loc să te mai deplasezi.
Poate că ai plănuit o sesiune brainstorming cu colegii și crezi că ar fi mult mai rapidă față în față decât prin intermediul unui ecran. Orice ar fi, gândește-te la timpul tău și prioritizează unde trebuie să fii!
Și de ce m-am dus către partea de business? Pentru că cu cât avem pasiuni mai scumpe, cu atât este bine să combinăm antreprenoriatul cu pasiunea și rezultatul va fi un echilibru care va satisface inima, mintea și corpul.
Ionuț Motoi- antreprenor, Valetino
Back to top
Din păcate, oricât am căuta rețeta succesului, se pare că nu e de găsit! Dar am găsit un instrument care te poate ajuta să salvezi timp:
Nu știu dacă ai auzit sau dacă ai testat deja serviciul 𝗩𝗮𝗹𝗲𝘁𝗶𝗻𝗼, dar îți recomand să-l încerci. Te ajuta sa 𝗰𝗮𝘀𝘁𝗶𝗴𝗶 𝘁𝗶𝗺𝗽 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝘁𝗶𝗻𝗲 𝘀𝗶 𝗮𝗳𝗮𝗰𝗲𝗿𝗲𝗮 𝘁𝗮 prin externalizarea acelor activități legate de mașina pe care o conduci și a cărei întrețineri consumă mult timp, cum ar fi: 𝘴𝘱𝘢𝘭𝘢𝘵𝘶𝘭, 𝘷𝘶𝘭𝘤𝘢𝘯𝘪𝘻𝘢𝘳𝘦𝘢, 𝘴𝘦𝘳𝘷𝘪𝘤𝘦-𝘶𝘭, 𝘢𝘭𝘪𝘮𝘦𝘯𝘵𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘤𝘶 𝘤𝘢𝘳𝘣𝘶𝘳𝘢𝘯𝘵, 𝘭𝘪𝘤𝘩𝘪𝘥 𝘥𝘦 𝘱𝘢𝘳𝘣𝘳𝘪𝘻 𝘴𝘪 𝘷𝘦𝘳𝘪𝘧𝘪𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘱𝘳𝘦𝘴𝘪𝘶𝘯𝘦.
Poți apela la valeții profesioniști de la 𝗩𝗮𝗹𝗲𝘁𝗶𝗻𝗼 chiar și atunci 𝘤𝘢𝘯𝘥 𝘮𝘦𝘳𝘨𝘪 𝘤𝘶 𝘮𝘢𝘴𝘪𝘯𝘢 𝘭𝘢 𝘶𝘯 𝘱𝘢𝘳𝘵𝘺 𝘴𝘪 𝘤𝘰𝘯𝘴𝘶𝘮𝘪 𝘢𝘭𝘤𝘰𝘰𝘭 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘢 𝘵𝘦 𝘪𝘯𝘵𝘰𝘢𝘳𝘤𝘦 𝘪𝘯 𝘴𝘪𝘨𝘶𝘳𝘢𝘯𝘵𝘢 𝘢𝘤𝘢𝘴𝘢 𝘵𝘰𝘵 𝘤𝘶 𝘮𝘢𝘴𝘪𝘯𝘢 𝘵𝘢.
𝗔𝗳𝗹𝗮 𝗺𝗮𝗶 𝗺𝘂𝗹𝘁𝗲 𝗮𝗶𝗰𝗶 𝗱𝗲𝘀𝗽𝗿𝗲 𝗮𝗽𝗹𝗶𝗰𝗮𝘁𝗶𝗲: https://bdcontent.eu/Valetino.
-10%
Discount
Iar dacă te decizi să-ți faci un abonament în aplicație, poți utiliza codul 𝗕𝗗-𝟭𝟬% pentru un 𝘥𝘪𝘴𝘤𝘰𝘶𝘯𝘵 din partea noastră.
𝗩𝗮𝗹𝗲𝘁𝗶𝗻𝗼 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗱𝗶𝘀𝗽𝗼𝗻𝗶𝗯𝗶𝗹 𝗮𝗰𝘂𝗺 𝗶𝗻 𝗼𝗿𝗮𝘀𝗲𝗹𝗲: București, Constanța, Timișoara, Brașov, Brăila, Cluj, Galați, Iași, Oradea și Râmnicu Vâlcea, dar planul lor este să se extindă rapid în toată țara.
Abonamentele si serviciile pot fi folosite si pentru flota ta de mașini.
Iată și un 𝗽𝗼𝗱𝗰𝗮𝘀𝘁 pe care l-am făcut recent cu 𝗜𝗼𝗻𝘂𝘁 𝗠𝗼𝘁𝗼𝗶, antreprenorul din spatele afacerii 𝗩𝗮𝗹𝗲𝘁𝗶𝗻𝗼, unde poți înțelege mai multe despre proiect si cum te poate ajuta să-ți ofere mai mult timp pentru ceea ce este important pentru tine.
Câteva dintre subiectele abordate:
Platforma de learning experience dedicată secțiunii de Antreprenori vs Investitori
Acest portal este gândit special pentru cei care doresc să își ducă business-ul la următorul nivel prin atragerea de investiții și investitori dr top. Iată ce vei găsi în acest portal:
Ce trebuie să faci pentru a obține o finanțare și cum să îți faci mai atractivă afacerea pentru investitori. Vei înțelege cum evaluează afacerea ta finanțatorii și care sunt indicatorii principali pe care îi evaluează.
Top business angels pe fiecare industrie activă, fonduri de investiții, cele mai importante programe de finanțare și oferta operațională a principalelor bănci din România.
Vei descoperi instrumente care te vor ajuta să-ți îmbunătățești eficienta în gestionarea resurselor financiare și în accesarea cu succes a finanțărilor necesare pentru nevoile tale curente, cât și pentru planurile tale de dezvoltare viitoare.
Referințe:
Recomandările noastre pentru tine sunt:
SHARE THIS
COMMENTS
Copyright © 2024 Business Days. Toate drepturile rezervate