Cum se reinventează designul restaurantelor în pandemie
17 decembrie, 2021
Este deja o certitudine ca domeniul HoReCa se află în continuă schimbare iar pierderile în cifre sunt evidente în contextul actual. În timp ce unele businessuri au fost închise, altele noi și-au făcut apariția. Atunci când vorbim de restaurante, nu doar meniul și serviciile sunt importante, ci și experiența pe care o oferă. De asemenea, digitalizarea și inovația câștigă tot mai mult teren și în domeniul HoReCa.
Fiecare spațiu trebuie pus în valoare
Alegerea unor piese statement, precum și a elementelor simple, cu linii drepte este de preferat pentru a nu încarca inutil decorul. Less is more se aplică cel mai bine când avem limitări în ceea ce privește spațiul. Stilurile modern, contemporan minimalist sau nordic sunt de preferat în defavoarea altor stiluri mai sofisticate. Cu toate acestea, o decorare elegantă putem găsi și în stilul modern, de exemplu.
Adaptare & noutate
Designul interior poate să spună povestea unui brand, să-l facă mai ușor de identificat pe piață, sau pur și simplu să reinventeze un spațiu. Noii proprietari de restaurante aleg să se poziționeze strategic, să-și creeze o identitate alegând un stil în funcție de specificul locului. Fie că aleg stilul nordic, industrial, sau contemporan, viziunea lor de business trebuie să se regăsească și în amenajarea interioară.
În contextul pandemiei, e de preferat ca restaurantele să se axeze pe siguranță și pe oferirea unor spații ce permit distanțarea. Cu toate acestea, o experiență autentică într-un cadru relaxant rămâne în topul preferințelor clienților, cu atât mai mult cu cât crește tendința de a găti în intimitatea propriului cămin, sau de a plasa o comandă rapidă.
Dacă înainte de pandemie, spațiile mici aveau la fel de multe elemente de decor, acum observăm mai des adoptat minimalismul. Spațiile ample și permisive, în schimb, pot oferi experiențe unice, decoruri luxuriante, pereți verzi sau elemente Art Deco.
Designul custom – mereu în trend
De exemplu, unul dintre proiectele realizate de echipa Noblesse Group a fost gândit în stil modern industrial, spațiul fiind unul generos. Pe unul dintre pereți regăsim o instalație din cupru custom-made, special creată pentru acest proiect.
De asemenea, amenajarea unui restaurant cu open kitchen și o terasă retractabilă este o opțiune foarte actuală. Pe lângă un design elegant și practic, experiența culinară este la fel de importantă. Toate produsele integrate în designul interior fac parte din portofoliul de colecții Noblesse Interiors.
SHARE THIS
COMMENTS
Copyright © 2021 Business Days. Toate drepturile rezervate